top of page

Bach, een grote inspiratiebron.

Theo heeft altijd een fascinatie voor Bach gehad, speciaal voor diens klavierwerken die hij voor het grootste deel uit het hoofd kan spelen.

Speciaal Bachs laatste werk, Die Kunst der Fuge, heeft hem altijd na aan het hart gelegen. Hij heeft er min of meer zijn levenswerk van gemaakt om de vele raadsels die aan het werk kleven op te lossen. Dit heeft geresulteerd in een uniek boek hierover 'Bachs laatste werk - Die Kunst der Fuge - een menselijk document'.

Voorts is hij erin geslaagd de laatste onvoltooide fuga uit het werk af te maken op een bevredigende manier. 

Het boek van Theo 'J.S.Bachs meesterwerk Die Kunst der Fuge - een menselijk document' is de Engelse vertaling verschenen!

Ook is er een 2e druk uitgekomen, met daarbij een cd van de door Theo gespeelde en voltooide laatste fuga van Die Kunst der Fuge.

Verkrijgbaar: de voltooide laatste fuga in bladmuziek!

"Die Kunst der Fuge van Bach heeft mensen voor vele raadsels gesteld aangezien niet bekend is wat Bachs bedoeling was

met het componeren hiervan." 

BOEK van THEO NEDERPELT over DIE KUNST DER FUGE

Die Kunst der Fuge

een menselijk document

Op vrijdag 26 september 2014 om 20.00 uur in de Walkartkerk heeft Theo Nederpelt zijn boek gepresenteerd over zijn voltooiing van Die Kunst der Fuge .

Burgemeester Koos Janssen van Zeist heeft het eerste exemplaar in ontvangst genomen, Ton Koopman en Ivo Janssen hebben inleidende woorden geschreven. 

De presentatie werd omlijst door muziek. Natuurlijk Bach, maar na de pauze ook Beethoven en Schubert.

"Mijn uitgangspunt in dit boek is dat het hoofdthema van Die Kunst der Fuge een uitdrukking is van een menselijke persoonlijkheid en dat Bach met dit werk een monument voor de mens heeft willen creëren."

Informatie over het boek of het bestellen daarvan kun je vinden op:

http://stilinovi.nl/shop/die-kunst-der-fuge/

bottom of page